Rijbewijskeuringen

Hoe kan ik als 75-plusser mijn rijbewijs verlengen?
Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste en wilt u dit verlengen, dan moet u medisch gekeurd worden. Hiervoor moet u een Gezondheidsverklaring invullen.
Zo verlengt u als 75-plusser uw rijbewijs:

1. Vul een Gezondheidsverklaring in
Hierin beantwoordt u vragen over uw gezondheid, bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt. De verwerking van uw Gezondheidsverklaring gaat sneller als u deze digitaal invult via mijn.cbr.nl, dan op papier. Ook is de digitale verwerking minder foutgevoelig. Kosten € 41,-

2. Maak een afspraak met een keuringsarts
U krijgt bericht van het CBR waarin staat dat u een afspraak moet maken met een keuringsarts. Neem naar uw afspraak alle formulieren van het CBR mee. Heeft u een medische aandoening? Zoals een oogaandoening of epilepsie? Dan bezoekt u ook een medisch specialist.

3. Laat uw gezondheid onderzoeken
De arts onderzoekt uw gezondheid en vult de nodige formulieren in. Doet de arts dit online, dan komen de formulieren automatisch bij het CBR terecht. Vult de arts papieren formulieren in, dan stuurt u deze zelf naar het CBR.

4. CBR beoordeelt uw aanvraag
Een arts van het CBR beoordeelt alle informatie en bepaalt of u nog geschikt bent om te rijden (rijgeschikt). Soms is een rijtest of aanvullende medische informatie nodig. Dan ontvangt u opnieuw een verwijzing naar een arts en volgt opnieuw een beoordeling door het CBR.

5. Uw rijbewijs verlengen
Als het CBR akkoord is en u rijgeschikt bent, kunt u uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente.
Vul uw Gezondheidsverklaring 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs in
Het is mogelijk dat u (aanvullend) medisch moet worden gekeurd. Het CBR beoordeelt uw gezondheid met de Gezondheidsverklaring. Vul de verklaring in 4 maanden voordat uw rijbewijs verloopt.

U bent 70 jaar of ouder
• Verlengt u uw rijbewijs, dan is dit voor maximaal 5 jaar geldig. Een medische keuring is niet nodig. Soms moet u wel een Gezondheidsverklaring invullen. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.
• Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag, dan laat u zich keuren door een arts om uw rijbewijs te verlengen. Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl/gezondheidsverklaring. Het verlengde rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig.

U bent 75 jaar of ouder
Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste en u wilt dit verlengen? Dan laat u zich keuren door een arts. Kijk voor meer informatie de website van het CBR.


Wat neemt u mee naar de keuring?
Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag die u op www.mijncbr.nl download of bij het gemeentehuis koopt;
Medicijnenpaspoort (verkrijgbaar bij uw huisarts of bij uw apotheek);
Urine (hoeft niet nuchter);
Huidig rijbewijs (indien niet meer in uw bezit een geldig identiteitsbewijs(;
Betaling kan aleen contant, graag gepast betalen;


Wat gebeurt er nadat uw de gezondheidsverklaring heeft ingestuurd?
>>>Klik hier

Bekijk de video